Een eerste keer Parijs in 2 dagen: wat moet je zien?

De Lichtstad ontdekken blijft je altijd bij

De Eiffeltoren fonkelt als een juweel in de nachtelijke hemel, elegantie en cultuur zweven er door de lucht. Welkom in Parijs, de stad van de liefde, kunst en gastronomie. Als je voor de eerste keer naar de lichtstad reist, bereid je dan voor op een onvergetelijk weekend. Maar wat moet je zien als je naar Parijs gaat? Hier is een gids voor de onmisbare bezienswaardigheden die je moet ervaren tijdens je eerste avontuur in Parijs.

De Eiffeltoren : icoon der iconen

De Eiffeltoren van Parijs
Eiffeltoren

Je reis begint met een knaller, en wel een ijzeren knaller van zo’n 300 meter hoog. De Eiffeltoren is het onbetwiste symbool van Parijs en een onvermijdelijke eerste stop. Of je nu besluit om deze toren vanuit het Champ de Mars te bewonderen of om helemaal naar de top te klimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad, de Eiffeltoren zal je hart zeker veroveren.

Boek je tickets op voorhand via de officiële site.

Een cruise op de Seine: unieke kijk op de stad

Batobus van Parijs
Batobus

Om Parijs vanuit een ander perspectief te zien, kan je een ontspannen cruise over de Seine maken, liefst met mooi weer. Terwijl je onder de iconische bruggen doorglijdt en langs de bezienswaardigheden vaart, krijg je al een kijk op de stad. Het is ook een rustgevende manier om even op adem te komen en te genieten van de architectuur van Parijs langs de Seine.

Er zijn verschillende maatschappijen die rondvaarten aanbieden op de Seine, zoals de wereldberoemde Bateaux-Mouches, en de budgetvriendelijke Batobus, een hop on – hop off op het water met een ticket dat 24 uur geldig blijft. Deze boot stopt ook aan de Eiffeltoren en aan onze volgende tussenstop, de Notre-Dame. De andere rondvaarten stoppen niet onderweg. Mijn absolute favoriet is de danscruise op een zomeravond.

Boek zeker je tickets op voorhand.

Notre-Dame en Île de la Cité: een historisch juweeltje

De kathedraal Notre-Dame van Parijs tijdens de herstellingen na de brand
Kathedraal Notre-Dame

Hoewel de tragische brand van 2019 zijn tol heeft geëist, blijft de Notre-Dame-kathedraal een onmisbaar stukje Parijse geschiedenis. Bewonder de indrukwekkende gotische architectuur en slenter rond op het Île de la Cité, het eiland op de Seine waar Parijs ooit werd geboren. Het herstel van de kathedraal is in volle gang, en het is een kans om getuige te zijn van de veerkracht van deze stad. Is het hierna tijd voor een pauze, ga dan tot aan de Place Dauphine of tot aan “Au vieux pays d’Arcole”, een prachtig cafeetje.

Het Louvre en de Tuileries: kunst en grandeur

De piramide van het Louvre verlicht
Louvre by night

Het museum zelf, een wereldberoemd symbool van kunst en cultuur, staat niet op mijn lijstje voor een eerste kort bezoek aan Parijs, maar de buitenkant is indrukwekkend. Wandel door de charmante tuinen van de Tuileries, waar Parijzenaars al eeuwenlang flaneren en genieten van de rustige sfeer. Hiermee eindigen we onze eerste dag, je stappenteller zal blij zijn.

Montmartre magie: de Sacré-Cœur basiliek

Sacré -Cœur Basiliek van Montmartre met mensen op de trappen
Sacré -Cœur Basiliek Montmartre

Montmartre is een schilderachtige wijk die je terugvoert naar een ander Parijs. Heb je geen zin om te klimmen, neem dan de Funiculaire. Het kost je niet meer dan een metroticketje. Wandel door de geplaveide straten en laat je betoveren door de bohemien sfeer. De Sacré-Cœur Basiliek, die trots bovenop de heuvel staat biedt een adembenemend panorama over de stad. Vergeet niet een momentje rust te nemen op de trappen terwijl je geniet van straatartiesten of laat je portret tekenen op de Place du Tertre. Eten doe ik graag bij “La Boîte aux Lettres”.

De Champs-Élysées: een schitterende afsluiter

La Durée Champs-Elysées ingang met beelden naast de teap
La Durée Champs-Elysées

Vooraleer we ons tweedaags avontuur afsluiten, kunnen we niet anders dan naar de wereldberoemde Champs-Élysées te gaan. Deze legendarische laan straalt een onweerstaanbare allure uit, met zijn chique boetieks en sfeervolle restaurants. Of je nu op zoek bent naar een modieuze vondst, wilt genieten van een kopje koffie op een Parijs terras of gewoon wilt flaneren en mensen wilt kijken, de Champs-Élysées biedt het allemaal. Verwen je smaakpapillen bij La Durée, een oase van elegantie en zoetheid. Hier kan je genieten van verfijnde gebakjes en verrukkelijke macarons, omringd door de Parijse chic van weleer.

Neem zeker een moment om de majestueuze Arc de Triomphe te bewonderen. Dit indrukwekkende monument is een eerbetoon aan de Franse overwinningen. Sta onder de triomfboog en laat je betoveren door het gedetailleerde beeldhouwwerk en de historische betekenis ervan. Heb je Napoleon zelf gespot?

Arc de Triomphe Parijs

En zo komt ons onvergetelijk kort verblijf in de stad van elegantie, kunst en romantiek tot een einde. Van de Eiffeltoren tot de Champs-Élysées, Parijs heeft ons hart veroverd en onze ziel gevoed. Deze stad, doordrenkt van geschiedenis en cultuur, biedt altijd nieuwe avonturen. Ce n’est qu’un au revoir, Parijs!

Plaats een reactie