Tenerife, ook voor de gastronomie

Wij logeren vaak in La Caleta, en aan lekkere restaurants is daar geen gebrek.

San Hô restaurant

Dit restaurant betekent Koraal in het Vietnamees en maakt deel uit van het Royal Hidaway Corales Resort. Het heeft 1 Michelinster ondertussen. Als we heel Azië op een hoopje gooien, kan er een verband zijn, maar het restaurant is een fusie tussen Japan en Peru, maar dan het beste wat beide te bieden hebben. De porties zijn niet groot en het is niet goedkoop, maar kwaliteit heeft zijn prijs. Warm aanbevolen.
Rosso sul Mare restaurant & wijnbar
Restaurant Rosso Sul Mare | Adeje

Restaurant Rosso Sul Mare | Adeje

Het restaurant is recent pas vernieuwd en beschikt nu over een decor van verticale tuinen. De chef die er lange tijd de plak zwaaide, is terug, dus wij moeten ook zeker eens terug.

Adres: Avenida de las Gaviotas 4, Costa Adeje
Starfish
IMG_3711
Starfish is ongetwijfeld mijn favoriet. Alles is er dagvers. We aten er een overheerlijke vis van de dag, tonijn, die ze je vooraf komen presenteren, misschien wel mijn lekkerste tonijn ooit én in een rijkelijke portie. Starfish maakt net als San Hô deel uit van Corales Resort.
Char
Char is een ontdekking. Je moet er zeker reserveren en lang genoeg op voorhand, anders maak je geen kans.
Aangezien de chef dweept met zijn koeien, heb ik iets gedaan wat ik nooit doe op restaurant, steak frites gekozen. De steak was buitengewoon lekker en de frietjes zijn de origineelste frietjes ooit. Als voorgerecht nam ik de drie ceviches, een waar genoegen.
Nub
Nub, van de aarde naar de hemel
Wanneer Chili en Italië versmelten.
Nub wil je van de aarde naar de hemel brengen. Wel, het wordt een snelle Hemelvaart.
We starten op aarde om te eindigen in de hemel. De eerste hapjes zijn goddelijk; ze heten niet voor niets “In the Cloud” en ik ben meteen in de wolken. Het is een ongelooflijke fusie van het beste wat de ladychef, een Chileense en haar Italiaanse echtgenoot te bieden hebben. Ook de ceramiek, het servies is een wonderlijke match. Al heeft het niets met gastronomie te maken, ook hun logo vind ik bijzonder geslaagd. Wij zijn er wel niet meer geweest sinds ze verhuisd zijn.
Adres: Hotel Bahia del Duque, Av. de Bruselas, Costa Adeje, Tenerife, Spanje
Wil je meer weten over wat je in Tenerife allemaal kan doen? Lees dan zeker dit artikel over Tenerife

Een gedachte over “Tenerife, ook voor de gastronomie

Plaats een reactie